Gratis adviesgesprek? Bel ons op 085-080 10 60

Kopen

Heb jij besloten dat je een huis of woning wil gaan kopen? Dan ben je bij kijknaarhuizen.nl aan het juiste adres. Op ons platform komen namelijk koper, verkoper en makelaar samen.

Wij bieden een betrouwbare en transparante omgeving voor alle betrokken partijen, om zo een succesvolle transactie te vergemakkelijken. Wij maken hierbij gebruik van een aantal unieke mogelijkheden.

De verkoper kiest uit een open of een gesloten biedproces, naar keuze met of zonder einddatum. Vaak kiest de verkoper voor een open biedproces (te vergelijken met een veiling), wat de koper direct inzicht geeft in wat er tot dat moment geboden is. Ofwel: maximale transparantie! Soms kiest de verkoper voor een gesloten biedproces. Ook dan is er transparantie, maar achteraf, conform de wettelijke vereisten.

Gratis advies chevron_right

Bezichtigen

Als je via kijknaarhuizen.nl een woning wil bezichtigen, ga dan naar ‘Aanbod’, selecteer het betreffende huis en klik vervolgens op ‘Plan een bezichtiging’.

Bieden

Aan de mogelijkheid tot het doen van een bod kan een einddatum gekoppeld zijn. Zolang deze niet verstreken is mag en kan er geboden worden. Zonder einddatum kan er altijd worden geboden.

Aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar is niet verplicht. Toch is het in veel gevallen verstandig om je deskundig te laten bijstaan. Benieuwd naar de voordelen van een aankoopmakelaar?

Voordelen voor de koper

 • Altijd contact met een topmakelaar
  (NVM, VBO, Vastgoedpro of VastgoedCert)
  Belangrijk voor professionaliteit en expertise
 • Altijd in de buurt, veel lokale marktkennis
 • Full service van hoge kwaliteit
 • Volledige transparantie door biedlogboek
 • Flexibele biedmogelijkheden
  (kosten koper of vrij op naam)

Van netto opbrengst voor de verkoper naar totale koopsom voor de koper

Bij kijknaarhuizen.nl wordt uitgegaan van de netto-opbrengst voor de verkoper, wat minimaal gelijk is aan de ‘bieden vanaf prijs’. Vervolgens dient de koper bij zijn bod rekening te houden met de bijkomende transactie- en afhandelingskosten van gemiddeld 1,1%. Bij kijknaarhuizen.nl is de ‘bieden vanaf prijs’ met daarbij opgeteld de transactie- en afhandelingskosten gelijk aan de ‘kosten koper prijs’. De transactie- en afhandelingskosten worden onderdeel van de aankoopprijs en kunnen meegefinancierd worden.

Daarnaast is het in veel gevallen mogelijk te bieden op basis van vrij op naam, zodat eventueel ook de overdrachtsbelasting in de hypotheek meegefinancierd kan worden. Voorwaarde is natuurlijk wel dat het totale bod niet uitstijgt boven de taxatiewaarde en dat je (indien van toepassing) rekening houdt met het maximumbedrag voor de Nationale Hypotheek Garantie.

Neem contact op chevron_right

Neem vandaag nog contact met ons op

Overweeg je een huis te kopen in Lelystad, Bussum, Huizen, Muiden, Weesp, Naarden, Hilversum, Diemen, Apeldoorn of Almere? Aarzel niet om contact met ons op te nemen en plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Je kunt eenvoudig het contactformulier invullen of ons bereiken via 06-51181746.

Neem contact op chevron_right

Veelgestelde vragen

Uiteindelijk is het aan de koper om te beslissen aan wie de woning verkocht wordt. Dit wordt het "recht van gunnen" genoemd. Als de voorwaarden van het bod niet aansluiten bij wat de verkoper wil, dan is deze niet verplicht om te verkopen.

Ja, zelfs als je online een woning aankoopt, geldt de wettelijke bedenktijd van drie dagen. Deze begint op het moment dat de koopovereenkomst door beide partijen is ondertekend en aan de koper is aangeboden.

Nee. De verkoper heeft de vrijheid om te beslissen of hij het huis wil verkopen aan de hoogste bieder of niet. Het is mogelijk dat de verkoper het hoogste bod als te laag beschouwt en daarom besluit om de woning niet te verkopen. Het is de verkoper die de uiteindelijke beslissing maakt.

Contact

call (085) 080 10 60 mail info@kijknaarhuizen.nl Plan een adviesgesprek
check Altijd een topmakelaar
check Veel lokale marktkennis
check Vaste lage prijs
check Full service van hoge kwaliteit
© Copyright 2024 kijknaarhuizen.nl | Privacyverklaring | Cookiebeleid | | Algemene voorwaarden | Website door Nextlead