Gratis adviesgesprek? Bel ons op 085-080 10 60

Bezichtigen

Heb jij besloten dat je een huis of woning wilt gaan kopen? Dan ben je bij kijknaarhuizen aan het juiste adres. Op ons platform komen namelijk koper, verkoper en makelaar samen. De woningen van kijknaarhuizen worden enkel en alleen via ons transparante biedplatform verkocht. Dit verschaft niet alleen de duidelijkheid die je als koper wilt hebben, maar het zorgt er ook voor dat jij altijd weet waar je als koper aan toe bent.

De procedure

Het proces vooraf aan de bezichtiging begint altijd bij de verkoopmakelaar. Je maakt vrijblijvend een afspraak met de verkoopmakelaar. Deze afspraak wordt vervolgens ingevoerd op ons platform. Ter verificatie krijgt de bezichtiger een email. De bezichtiger wordt gevraagd om de afspraak te bevestigen. Dit kan op onze website door een account aan te maken.

Zodra de afspraak is bevestigd via onze website, ontvangt de bezichtiger een mail met alle informatie over de bezichtiging. Bij de bezichtiging is er altijd sprake van een geregistreerde makelaar. Bij vragen of onduidelijkheden, dient de makelaar ook als aanspreekpunt. Na afloop is er ruimte om een bod te doen. De bezichtiger ontvangt een email met de beschrijving hoe een bod wordt gedaan.  

Hoe werkt het bieden bij kijknaarhuizen?

Bieden via kijknaarhuizen kan op verschillende manieren. Je hebt in totaal vier biedprocessen. Een verkoper heeft de keuze uit: 

  • Open met einddatum: Iedereen kan zien wanneer en wat er geboden is. Op de einddatum wordt besloten op welk bod wordt ingegaan.
  • Open zonder einddatum: Iedereen kan zien wat er geboden is. De verkoper kan op elk moment en voor elk bod beslissen of hij tot verkoop wil overgaan.
  • Gesloten met einddatum: Biedingen zijn niet voor iedereen zichtbaar. Op de einddatum wordt besloten op welk bod wordt ingegaan.
  • Gesloten zonder einddatum: Elk bod wordt voorgelegd aan de verkoper, die vervolgens kan beslissen of er op het bod wordt ingegaan.

Meer weten over het bieden? Bekijk onze pagina over bieden.

Voordelen voor de koper

Wil jij een woning bezichtigen én kopen via kijknaarhuizen.nl? Dan profiteer je altijd van de volgende voordelen. 

  • Altijd een topmakelaar (registermakelaar, veelal NVM, VBO of VastgoedPro)
  • Een professionele werkwijze en dito service
  • Altijd in de buurt, veel lokale marktkennis
  • Vaste lage prijs, geen verrassingen

Een bezichtiging plannen

Is jouw interesse gewekt of heb je jouw droomhuis op onze website zien staan en wil je deze in het echt bekijken? Plan dan een bezichtiging in. Heb je toch nog wat vragen neem dan gerust een kijkje tussen onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op. Wij zullen er alles aan doen om jouw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

Neem contact op chevron_right

Veelgestelde vragen

De verkoper beslist aan wie hij de woning laat bezichtigen, welk bod hij accepteert en onder welke voorwaarden. Koper koopt van verkoper en niet van diens makelaar. De verkopend makelaar behartigt alleen de belangen van de verkoper.

Pas als de koopovereenkomst door beide partijen is getekend ligt de koop vast. Tot die tijd mag verkoper nog met iedereen tegelijkertijd onderhandelen, biedingen accepteren en bezichtigingen laten doen.

Verborgen gebreken zijn gebreken die je pas ontdekt na aankoop van de woning. Het moet gaan om gebreken die je zelf niet had kunnen opmerken en die de verkoper ook niet heeft gemeld. Bijvoorbeeld, als er een grote scheur in de muur zit, had je dit wel kunnen zien toen je de woning ging bezichtigen.

In het kader van gerechtvaardigd belang van de verkoper/verhuurder mag de makelaar t.b.v. een bezichtiging minimaal naam en adres vragen van koper.

Er mag op dat moment nog niet gevraagd worden naar bijvoorbeeld financiële informatie om op basis daarvan een voorselectie te maken uit de kandidaat huurders / kopers (om zodoende het aantal bezichtigingen bijvoorbeeld in corona tijd te beperken).

De makelaar kan overigens wel aangeven wat de vereisten zijn om in aanmerking te komen voor een huurwoning, zodat duidelijk is of het zin heeft de woning te bezichtigen.

Contact

call (085) 080 10 60 mail info@kijknaarhuizen.nl Plan een adviesgesprek
check Altijd een topmakelaar
check Veel lokale marktkennis
check Vaste lage prijs
check Full service van hoge kwaliteit
© Copyright 2024 kijknaarhuizen.nl | Privacyverklaring | Cookiebeleid | | Algemene voorwaarden | Website door Nextlead