Gratis adviesgesprek? Bel ons op 085-080 10 60

Heb je een droomhuis gevonden en wil je een bod doen?

Neem dan contact op met de makelaar om een bezichtiging te plannen. Je ontvangt een persoonlijke link om een account aan te maken en de afspraak voor de bezichtiging te bevestigen. Na de bezichtiging kun je een bod uitbrengen. Je kunt zoveel biedingen uitbrengen als je wilt. Na het plaatsen van je bod krijg je een bevestiging via de mail.

Bieden op 4 manieren

Bij kijknaarhuizen.nl kan de verkoper een keuze maken uit verschillende biedprocessen:

 • Open met einddatum
  Iedereen kan zien wanneer en wat er geboden is. Op de einddatum wordt besloten op welk bod wordt ingegaan.
 • Open zonder einddatum
  Iedereen kan zien wat er geboden is. De verkoper kan op elk moment en voor elk bod beslissen of hij tot verkoop wil overgaan.
 • Gesloten met einddatum
  Biedingen zijn niet voor iedereen zichtbaar. Op de einddatum wordt besloten op welk bod wordt ingegaan.
 • Gesloten zonder einddatum
  Elk bod wordt voorgelegd aan de verkoper, die vervolgens kan beslissen of er op het bod wordt ingegaan.

Belangrijk om rekening mee te houden

De verkoper beslist
De verkoper beslist uiteindelijk zelf aan wie hij wil verkopen. Het is dus niet verplicht om de woning te verkopen aan de bieder met het hoogste bod.

Wettelijke bedenktijd
Daar staat tegenover dat je als consument/koper recht hebt op de wettelijke bedenktijd. Pas na afloop hiervan ben je definitief gebonden aan de koopovereenkomst.

Veelgestelde vragen

Lees hier het stappenplan om een bod te doen op een huis.

Het bedrag dat je kan lenen aan hypotheek + je overwaarde + je eigen vermogen= wat je kunt bieden. Om te weten of je overwaarde hebt is het verstandig een makelaar te vragen om te bepalen wat je huis waard is. Hij kan dit doen door middel van een vrijblijvende waardebepaling. Het handigste is om een aantal makelaars uit te nodigen.

Aan de meeste biedingen zit een tijdsblok gekoppeld. Zolang deze niet verstreken is mag en kan er geboden worden.

De biedprocedure bij het kopen van een woning bestaat uit meerdere stappen.

1. Bieden op een woning
Als je een woning hebt gevonden die je wilt kopen, moet je een bod doen op de woning. Als je een bod doet op een woning, betekent dit dat je bereid bent om de verkoopprijs te betalen.

2. Acceptatie van het bod
Nadat je een bod hebt gedaan, moet de verkoper het bod accepteren. Als het bod wordt geaccepteerd, kan er worden overgegaan tot het ondertekenen van de koopakte, waarin alle afspraken worden vastgelegd.  

3. Onderhandelingen
Als de verkoper het bod niet accepteert, kun je de prijs onderhandelen. De verkoper kan je verzoek afwijzen of een tegenbod doen. Als je akkoord gaat met het tegenbod, kan je de woning kopen tegen de nieuwe prijs. Er zal een koopakte worden opgemaakt ter ondertekening van verkoper en koper.

4. Financiering
Als je akkoord gaat met het bod of het tegenbod, moet je de financiering voor de woning regelen. De verkoper kan je verzoek afwijzen als je geen financiële middelen hebt.

5. Koopovereenkomst
Als je de financiering hebt geregeld, kun je een koopovereenkomst ondertekenen met de verkoper. De koopovereenkomst bevat alle voorwaarden en bepalingen die gelden voor de verkoop van de woning.

6. Afsluiten van de transactie
Nadat je de koopovereenkomst hebt ondertekend, kun je de transactie afsluiten. De verkoper ontvangt de verkoopsom en je ontvangt de sleutel voor de woning.

Contact

call (085) 080 10 60 mail info@kijknaarhuizen.nl Plan een adviesgesprek
check Altijd een topmakelaar
check Veel lokale marktkennis
check Vaste lage prijs
check Full service van hoge kwaliteit
© Copyright 2024 kijknaarhuizen.nl | Privacyverklaring | Cookiebeleid | | Algemene voorwaarden | Website door Nextlead