Gratis adviesgesprek? Bel ons op 085-080 10 60

VBO makelaar

Van een NVM makelaar hebben de meeste mensen die een huis willen kopen of verkopen wel gehoord. Maar een VBO makelaar is vaak een nieuw(er) begrip. Toch is het eigenlijk hetzelfde, alleen is de VBO makelaar aangesloten bij een andere brancheorganisatie. Voor jou als potentiële (ver)koper zit hier eigenlijk geen verschil in. Beide organisaties zijn een brancheorganisatie van makelaars waar strenge opleidingseisen aan verbonden zijn om jezelf hier makelaar en/of taxateur te mogen noemen. Kijknaarhuizen.nl werkt dan ook samen met makelaars uit beide brancheorganisaties.

Wat is een VBO makelaar?

VBO staat voor de Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed. De organisatie bestaat sinds 1985 en kent meer dan 1.100 aangesloten makelaars en taxateurs. Alle leden staan ingeschreven in de kwaliteitsregisters SCVM, VastgoedCert of NRVT en voldoen daarmee aan strikte criteria op het gebied van vakinhoudelijke kennis en expertise.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de NVM en VBO makelaars?

Makelaars van de NVM en VBO zijn aangesloten bij dezelfde of vergelijkbare kwaliteitsregisters. Beiden organisaties werken vaker samen om meer kwaliteit te genereren. Zo zijn de koopcontracten, vragenlijst en lijst roerende zaken bijvoorbeeld hetzelfde. Hierdoor zijn de verschillen minder groot en kunnen klanten van zowel NVM- als VBO-makelaars dezelfde kwaliteit verwachten. Dat is precies wat wij bij kijknaarhuizen.nl zo belangrijk vinden. Service en kwaliteit. Wij werken dan ook uitsluitend samen met goed opgeleide en gecertificeerde makelaars.

Kennis en ervaring in de verkoop van huizen

Als je plannen hebt om je huis te verkopen, volstaat het niet om een bordje in de tuin te plaatsen en een poster voor het raam te hangen om de aandacht van geïnteresseerden te trekken. Het is belangrijk om een gerichte verkoopstrategie te hanteren om de zichtbaarheid op de huizenmarkt te vergroten. Het huidige dynamische karakter van de huizenmarkt brengt nog een ander nadeel met zich mee. Er is vaak veel concurrentie in de regio. Dit is niet alleen belangrijk bij de keuze van de prijsstelling van de woning, maar ook bij de onderhandelingen. Kennis en ervaring in de verkoop van huizen is hierbij van het grootste belang. Aan het verkopen van onroerend goed, zitten veel regels verbonden. Uiteraard is het belangrijk om volledig op de hoogte te zijn van deze regels, om problemen te voorkomen.

Door gebruik te maken van ons biedingsplatform, profiteer je van onze diensten. Voor het eenmalige bedrag van slechts €990,- krijg je toegang tot ons biedingsplatform en het netwerk van onze aangesloten makelaars. Liever verspreid over drie of vijf maanden betalen? Ook dat is mogelijk! Maak vandaag nog een account aan en ontdek de voordelen. 

Hulp nodig?

Je zult merken dat er nogal wat specialistische kennis komt kijken bij het aan of verkopen van je huis. Kunnen we je daarbij helpen? Neem vrijblijvend contact met kijknaarhuizen op om je mogelijkheden af te stemmen. Wij werken samen met regionale VBO makelaars waarbij service hoog in het vaandel staat. Daarnaast bieden wij een geldteruggarantie als jouw woning niet binnen 12 maanden wordt verkocht.

Neem contact op chevron_right

Veelgestelde vragen

De biedprocedure bij het kopen van een woning bestaat uit meerdere stappen.

1. Bieden op een woning
Als je een woning hebt gevonden die je wilt kopen, moet je een bod doen op de woning. Als je een bod doet op een woning, betekent dit dat je bereid bent om de verkoopprijs te betalen.

2. Acceptatie van het bod
Nadat je een bod hebt gedaan, moet de verkoper het bod accepteren. Als het bod wordt geaccepteerd, kan er worden overgegaan tot het ondertekenen van de koopakte, waarin alle afspraken worden vastgelegd.  

3. Onderhandelingen
Als de verkoper het bod niet accepteert, kun je de prijs onderhandelen. De verkoper kan je verzoek afwijzen of een tegenbod doen. Als je akkoord gaat met het tegenbod, kan je de woning kopen tegen de nieuwe prijs. Er zal een koopakte worden opgemaakt ter ondertekening van verkoper en koper.

4. Financiering
Als je akkoord gaat met het bod of het tegenbod, moet je de financiering voor de woning regelen. De verkoper kan je verzoek afwijzen als je geen financiële middelen hebt.

5. Koopovereenkomst
Als je de financiering hebt geregeld, kun je een koopovereenkomst ondertekenen met de verkoper. De koopovereenkomst bevat alle voorwaarden en bepalingen die gelden voor de verkoop van de woning.

6. Afsluiten van de transactie
Nadat je de koopovereenkomst hebt ondertekend, kun je de transactie afsluiten. De verkoper ontvangt de verkoopsom en je ontvangt de sleutel voor de woning.

De vraagprijs van een woning wordt bepaald door een aantal factoren, waaronder de locatie, de grootte, de staat van het onroerend goed, het aantal kamers, de hoogte van de lasten, de kwaliteit van de buurt, de lokale economie en de marktomstandigheden. Het is belangrijk om deze factoren te overwegen voordat je een vraagprijs bepaalt. Een makelaar kan je helpen bij het bepalen van de juiste vraagprijs, door rekening te houden met deze factoren en door een marktanalyse uit te voeren.

Kijknaarhuizen.nl werkt uitsluitend met gecertificeerde en zeer vakkundige makelaars, veelal aangesloten bij de bekende brancheorganisaties zoals de NVM, VBO en Vastgoed Pro. U kunt van de makelaar verwachten dat hij ervoor zorgt dat u een goede en winstgevende deal sluit. De makelaar zal u helpen bij het zoeken naar geschikte panden, het verzamelen van documenten voor de transactie, het onderhandelen over de voorwaarden en het helpen bij de afwikkeling van de transactie. De makelaar zal u ook informeren over de lokale markt en de regelgeving, waardoor u een goed geïnformeerde beslissing kunt nemen.

Contact

call (085) 080 10 60 mail info@kijknaarhuizen.nl Plan een adviesgesprek
check Altijd een topmakelaar
check Veel lokale marktkennis
check Vaste lage prijs
check Full service van hoge kwaliteit
© Copyright 2024 kijknaarhuizen.nl | Privacyverklaring | Cookiebeleid | | Algemene voorwaarden | Website door Nextlead