Gratis adviesgesprek? Bel ons op 085-080 10 60

Werkwijze

 

1. Start
Nadat je je hebt aangemeld bij kijknaarhuizen.nl brengen wij je in contact
met een van onze makelaars.

2. Intake en woningopname
Deze makelaar komt bij je langs voor de woningopname en geeft een
duidelijke uitleg over het verdere verloop.

3. Prijsadvies
Je krijgt een uitgebreid advies over de juiste prijsstelling en het best
passende biedproces, maar je bepaalt uiteraard zelf.

4. Promotie
Wij streven naar een perfecte promotie. Daarom laat de makelaar de woning inmeten en fotograferen door een professional. Dit is inclusief het maken van plattegronden en een 360°-foto.

5. Publicatie
De makelaar publiceert je woning op onder andere Funda, social media, op de eigen website van de makelaar en natuurlijk op onze website www.kijknaarhuizen.nl.

6. Bezichtigen
Geïnteresseerden kunnen nu je woning komen bekijken. Dit gebeurt op afspraak via je makelaar of tijdens een eventueel open huis.

7. Bieden
Voor het bieden hebben wij als platform flexibele mogelijkheden. Je kunt kiezen voor open of gesloten bieden en in beide gevallen kan dat met of zonder einddatum. In overleg met jouw makelaar kies je de strategie die voor jou het beste is. Wil jij een bod doen? Klik hier voor meer informatie.

8. Gunnen
Samen met je makelaar beoordeel je de biedingen op basis van gunning. Ben je niet tevreden, dan gaan we gewoon een nieuwe ronde in, waarbij je opnieuw alle flexibiliteit hebt in de keuze van de biedstrategie.

9. Verkoop
Is er overeenstemming met een koper, dan maakt de makelaar de benodigde documenten op, waaronder bijvoorbeeld de koopovereenkomst, en stuurt de getekende overeenkomst naar de notaris.

10. Overdracht
De notaris maakt een afspraak voor de overdracht van de woning. Voorafgaand aan de overdracht doen de makelaar, koper en verkoper de eindinspectie. De notaris wikkelt daarna verder alles correct voor je af.

Online bieden op 4 manieren

Bij kijknaarhuizen.nl kun je op vier verschillende manieren bieden:

  • Open met einddatum: iedereen kan zien wanneer en wat er geboden is. Op de einddatum wordt gekeken op welk bod in wordt gegaan.
  • Open zonder einddatum: iedereen kan zien wat er geboden is. De verkoper kan op elk moment en op elk bod beslissen of hij tot verkoop wil overgaan.
  • Gesloten met einddatum: op de einddatum wordt gekeken op welk bod wordt ingegaan.
  • Gesloten zonder einddatum: elk bod wordt voorgelegd aan de verkoper, die vervolgens kan beslissen of er op het bod in wordt gegaan.

De verkoper beslist uiteindelijk zelf aan wie hij wil verkopen. Het is dus niet verplicht om de woning te verkopen aan de bieder met het hoogste bod.

Contact met kijknaarhuizen.nl

Is jouw interesse gewekt, wil jij je huis via ons platform verkopen maar heb je toch nog wat vagen voordat je je huis te koop aanbiedt? Neem dan gerust een kijkje tussen onze veelgestelde vragen. Wie weet staat jouw vraag hier al tussen. Is dit echter niet het geval of wil je graag een kennismaking– of adviesgesprek inplannen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn telefonisch te bereiken op (085) 080 10 60 of stuur een email naar info@kijknaarhuizen.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Neem contact op chevron_right

Veelgestelde vragen

Lees hier het stappenplan om een bod te doen op een huis.

De biedprocedure bij het kopen van een woning bestaat uit meerdere stappen.

1. Bieden op een woning
Als je een woning hebt gevonden die je wilt kopen, moet je een bod doen op de woning. Als je een bod doet op een woning, betekent dit dat je bereid bent om de verkoopprijs te betalen.

2. Acceptatie van het bod
Nadat je een bod hebt gedaan, moet de verkoper het bod accepteren. Als het bod wordt geaccepteerd, kan er worden overgegaan tot het ondertekenen van de koopakte, waarin alle afspraken worden vastgelegd.  

3. Onderhandelingen
Als de verkoper het bod niet accepteert, kun je de prijs onderhandelen. De verkoper kan je verzoek afwijzen of een tegenbod doen. Als je akkoord gaat met het tegenbod, kan je de woning kopen tegen de nieuwe prijs. Er zal een koopakte worden opgemaakt ter ondertekening van verkoper en koper.

4. Financiering
Als je akkoord gaat met het bod of het tegenbod, moet je de financiering voor de woning regelen. De verkoper kan je verzoek afwijzen als je geen financiële middelen hebt.

5. Koopovereenkomst
Als je de financiering hebt geregeld, kun je een koopovereenkomst ondertekenen met de verkoper. De koopovereenkomst bevat alle voorwaarden en bepalingen die gelden voor de verkoop van de woning.

6. Afsluiten van de transactie
Nadat je de koopovereenkomst hebt ondertekend, kun je de transactie afsluiten. De verkoper ontvangt de verkoopsom en je ontvangt de sleutel voor de woning.

De vraagprijs van een woning wordt bepaald door een aantal factoren, waaronder de locatie, de grootte, de staat van het onroerend goed, het aantal kamers, de hoogte van de lasten, de kwaliteit van de buurt, de lokale economie en de marktomstandigheden. Het is belangrijk om deze factoren te overwegen voordat je een vraagprijs bepaalt. Een makelaar kan je helpen bij het bepalen van de juiste vraagprijs, door rekening te houden met deze factoren en door een marktanalyse uit te voeren.

Kijknaarhuizen.nl werkt uitsluitend met gecertificeerde en zeer vakkundige makelaars, veelal aangesloten bij de bekende brancheorganisaties zoals de NVM, VBO en Vastgoed Pro. U kunt van de makelaar verwachten dat hij ervoor zorgt dat u een goede en winstgevende deal sluit. De makelaar zal u helpen bij het zoeken naar geschikte panden, het verzamelen van documenten voor de transactie, het onderhandelen over de voorwaarden en het helpen bij de afwikkeling van de transactie. De makelaar zal u ook informeren over de lokale markt en de regelgeving, waardoor u een goed geïnformeerde beslissing kunt nemen.

Contact

call (085) 080 10 60 mail info@kijknaarhuizen.nl Plan een adviesgesprek
check Altijd een topmakelaar
check Veel lokale marktkennis
check Vaste lage prijs
check Full service van hoge kwaliteit
© Copyright 2024 kijknaarhuizen.nl | Privacyverklaring | Cookiebeleid | | Algemene voorwaarden | Website door Nextlead